Tederi sõnul ilmnes novembri algul toimunud kontrollkäigul taas, et erikoolidel tuleb Eestis tegutseda puudulikus õiguslikus ruumis ja Kaagvere erikoolil ka ebasobilikes ruumides, vahendab BNS. “Praegusel tegutsemiskeskkonnal on Kaagvere erikooli tegevusele ja tulemuslikkusele paratamatult negatiivne mõju,” märkis ta esmaspäeval haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele saadetud kirjas.

Tema sõnul on kooli tegevust reguleerivate õigusaktide puudulikkusest tingitud mitmed kontrollimisel tuvastatud puudused. “Lisaks nendele probleemidele, mida olen juba oma eelnevates kontrollkäikude kokkuvõtetes välja toonud, nagu näiteks probleemid seoses erikoolist lahkuvate laste järelhooldussüsteemi puudumisega, õpilaste suhtes ebaseaduslike mõjutusvahendite rakendamisega ja psüühikahäiretega õpilastele sobiva ravi- ja õppeasutuse puudumisega Eestis, tõusetus seekordsel kontrollkäigul veel ka probleem seoses õpilaste läbiotsimisega koolitöötajate poolt ilma selleks seaduslikku alust omamata,” märkis Teder.

Ta meenutas, et on varem juhtinud korduvalt ministri tähelepanu vajadusele erikoolide tegevust reguleerivaid õigusakte täiendada ning teinud soovitusi ja ettepanekuid puuduste kõrvaldamiseks. Nüüdses kirjas toodud ettepanekute ja soovituste täitmise kohta ootab õiguskantsler haridus- ja teadusministrilt ning kooli direktorilt vastust kuu aja jooksul.