Pöördumise terviktekst

Lugupeetud härra minister Rein Lang

Peame vajalikuks korraldada Kultuuriministeeriumi, SA Kultuurileht nõukogu ja kõigi loomeliitude esindajate kohtumine, kus arutataks ja võetaks arvesse asjassepuutuvate osapoolte seisukohti kultuurilehes „Sirp” toimunud ümberkorralduste, nende tegemise viisi ja vajalikkuse kohta.
Samuti peame oluliseks korraldada kiiremas korras konkurss „Sirbi” peatoimetaja kohale.
Juhime Teie tähelepanu asjaolule, et ajalehe „Sirp” näol pole tegemist eraväljaandega, vaid Eesti ainsa riiklikult toetatava kultuuri-alase nädalalehega, millel on üle poole sajandi olnud oluline roll eesti rahvusliku kultuurivälja hoidmisel ja kujundamisel.

Ain Lutsepp
Eesti Teatriliidu esimees

Esmaspäevast alustab tööd Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana kirjanik Kaur Kender. Kender toob BNSi teatel aga endaga toimetusse kaasa kolm uut töötajat ning koondab mitu kultuurilehe praegust töötajat.

"Ühe koondamisteate esitasin ma Tarmo Tederile ja teise Doris Karevale, ütles sihtasutuse Kultuurileht esimees Toomas Väljataga neljapäeval BNS-ile. Ta kinnitas, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender tuleb kultuurilehte koos oma kaastöötajatega.

Lisaks on väidetavalt koondamisteate saanud ka teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

"Kuna toimetusel on teatud piirid, siis tuli toimetuse töö seetõttu ümber korraldada. See tõigi endaga kaasa koondamised," rääkis Väljataga.

Väljataga sõnul hakkavad lisaks Kenderile Sirbis tööle Martin Luiga ja Robert Kurvits.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene sõnul viidi ajalehes Sirp tehtud kaadrimuudatused läbi inetult ning sellele peab järgnema nõukogus arutelu.