Teavituskampaania valmis valimiskomisjoni, reklaamiagentuuri Division ja meediaagentuuri Initiative koostöös, ütles valimiskomisjoni meediasuhete juht Erki Peegel.

Täiendava kampaania osana valmis valimiskomisjoni ja Teater NO99 koostöös videoloeng “Valimiskool 8”. Lõike Valimiskoolist näeb ka ETV ja ETV2 ekraanil.

“See loeng kirjeldab teatrile omasel kunstilisel moel erinevaid hääletamise võimalusi, samuti seda, miks tasub valima minna ning kuidas mõjutab iga üksik hääl valimistulemusi," rääkis Peegel.

"Loodame selle loenguga jõuda ka inimesteni, kes on seni olnud poliitiliselt vähemaktiivsed,” avaldas ta lootust.

Kampaania eesmärgiks on teadvustada erinevaid hääletamise võimalusi ning eelhääletamise, elektroonilise hääletamise ja valimispäeva aegu.

Hääleõiguslike inimeste arv 15 000 võrra suurem

Peamine kodanike teavituskampaania “Sinu häälel on jõud” algab 21. veebruaril nii televisioonis, välimeedias kui ka internetis. 2011. aasta Riigikogu valimistel on hääleõiguslike inimeste arv 912 565, nendest naisi on 509 042 ja mehi 403 523.

Hääleõiguslike inimeste arv on võrreldes 2007. aastaga ligi 15 000 võrra kasvanud.

Riigikogu valimiste korraldusse on kaasatud ligi 4000 inimest üle Eesti, kokku on valimisjaoskondi 625.

Riigikogu valimistel toimub elektrooniline hääletamine 24. veebruarist 2. märtsini, eelhääletamine 28. veebruarist 2. märtsini, valimispäev on pühapäev 6. märts.

Infot valimiste kohta saab operatiivselt ka Facebookis ja Twitteris.