Nimelt tegi kaitseminister Hannes Hanso täna riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjonile ja seejärel valitsusele ettepaneku nimetada Teabeameti uueks peadirektoriks praegune kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran.

"Kui seni on Mikk olnud tulihingeline rotatsiooni pooldaja ning soodustanud mitmete ministeeriumi töötajate liikumist valitsemisalas või riigis laiemalt, siis seekord näitab ta ise eeskuju, võttes vastu minu pakkumise asuda Teabeameti peadirektori ametikohale," kirjutas kaitseminister Hannes Hanso ministeeriumi töötajatele saadetud kirjas.

"Minu ettepanek Mikule ei tulnud kergekäeliselt, sest raske on loobuda toetavast ja suurepärasest kolleegist, kes lisaks organisatsiooni eestvedamise innule on teinud suuri tegusid Eesti riigikaitse tagamiseks, et meie riik oleks suurem kui seda eeldada võiks. Olgu siinkohal toodud näitena liitlaste kohalolek, valitsemisala planeerimistegevuse väga hea tase ja töötajate pühendumus ning riigikaitse laiapindsus. Kuid just see annab mulle kindluse usaldada valitsemisala ühe olulisema ameti juhtimine Miku kätesse. Kindlasti saab Teabeamet endale visiooniga uue liidri ning inimhingede asjatundja," lisas Hanso.

Minister lisas ka, et tema järgmiseks ülesandeks on leida Mikule vääriline järglane ministeeriumi kantsleri rolli ning et see ei saa olema kerge ülesanne.

Teabeameti senine peadirektor Rainer Saks lahkub ametist alates 1. detsembrist, kuna siirdub välisministeeriumi kantsleriks. Kui valitsus kinnitab Marrani ametisse, asub ta teabeameti peadirektoriks alates 1. jaanuarist 2016.

Valitsus võib Marrani ametisse kinnitada juba sellel neljapäeval.

Mikk Marran on kaitseministeeriumi kantsler olnud alates 1. jaanuarist 2011. Oma karjääri kaitseministeeriumis alustas Marran 1999. aastal, muuhulgas on ta juhtinud erinevaid osakondasid ning olnud kaitseinvesteeringute asekantsler. Aastatel 2006-2009 töötas Marran Eesti alalises esinduses NATO juures kaitsetalituse direktorina.

Mikk Marranil on magistrikraadi rahvusliku ressursi strateegia alal Ameerika Ühendriikide National Defense University’st. Bakalaureusekraadi omandas ta Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduskonnas haldusjuhtimise erialal.

Mikk Marranit on autasustatud Vabariigi Presidendi Valgetähe III klassi ordeniga, Kaitseministeeriumi II klassi teeneteristiga ning kahel korral Kaitseväe teeneteristiga.

Teabeamet on kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsev julgeolekuasutus, mille eesmärk on tagada riigi julgeolek põhiseadusliku korra püsimisega mittesõjaliste ennetavate vahendite kasutamise abil ning julgeolekupoliitika kujundamiseks ja riigikaitseks vajaliku teabe kogumine ja töötlemine.