Daeshi ajakirja Dabiq 11. number kutsub artiklis "Al-Ahzābi lahingust koalitsioonide sõjani" võitlejaid ründama operatsioonis "Inherent resolve" osalevaid koalitsioonipartnereid ja nende toetajaid. Sihtmärkidena on teiste seas esimest korda nimetatud Eestit.

Väärib märkimist, et al-Qaida ajakirjas Inspire ei ole Eesti kunagi mainimist leidnud. Artiklis õhutatakse väljaspool Daeshi kalifaati tegutsevaid võitlejaid ründama nimetatud sihtmärke, nende kodanikke ja huvisid, kus iganes võimalik, ja igal võimalikul viisil.

Teabeamet tõdes, et rahvusvaheline terrorism praegu Eestit väga tõsiselt ei ohusta, kuid kujutab endast kõrget potentsiaalset riski, eelkõige Eesti kodanikele välismaal. Suurim oht Eestile on radikaliseeruvad islamikogukonnad naabermaades ning Euroopa Liidu kodanike osalemine relvastatud konfliktides väljaspool Euroopat, eelkõige Süürias ja Iraagis.

Teabeamet nentis, et Daeshi propagandat on saatnud edu ka nendes riikides, kus traditsiooniliselt islamiäärmuslusega probleemi ei ole olnud.