Akadeemiline kolleegium valis istungil esimeheks Peeter Tulviste ning aseesimeesteks Ene Ergma ja Jüri Engelbrechti. Kolleegiumi kokkukutsumise eesmärgiks on nii toimetuse nõustamine kui ka märksõnade ja nende hierarhia hindamine.

Möödunud aasta oktoobrikuisel raamatumessil omandas TEA kirjastus Encyclopaedia Britannica andmebaaside kasutamisõiguse ca 10 miljoni krooni eest. Koostööd tehakse veel BrockHausi, WSOY, Everesti ja teiste suurte entsüklopeediakirjastustega. Kokku investeeritakse uue eestikeelse entsüklopeedia arendamisse ligikaudu 100 miljonit krooni.

Akadeemik Jüri Engelbrechti sõnul on elektrooniline kirjastus võtnud tohutuid mõõtmeid, kuid samas pole veel välja mõeldud kuidas võrguavarustes leviv materjal säilitada. Andmete kolmel viisil — raamat, DVD ja veebikeskkond — avaldamine peaks garanteerima, et sellisel viisil jääb TEA Entsüklopeedia kestma väga kauaks.

Uues entsüklopeedias on üle 60 000 märksõna, 150 000 illustratsiooni ja üle 1000 kaardi.

Enne 31. märtsi tasudes on võimalik TEA Entsüklopeedia 22 köidet omandada hinnaga 11 000 krooni, eraldi ostes saab Eesti mahukaima teatmeteose köidete hinnaks olema ligikaudu 20 000 krooni.