Olen täiesti tavaline Tallinna elanik, kes rendib korterit ning ei saa suurt palka. Tahaksin anda säästunipid, kuidas meie kolmeliikmeline pere (ema+isa+ viieaastane poiss) suutis oluliselt oma väljaminekuid kontrollida ja seda ilma suurema elukvaliteedi muutuseta, kirjutab Riina Maalehele.

Toit

Armastame kõik hästi süüa aga toidukorvi maksumus hakkas muutuma kosmiliseks.

Meil aitasid oluliselt summat säästa järgmised nipid:

* Teha ette nädalamenüü, kusjuures planeerida sinna üks kallim toit, paar keskmises hinnaskaalas toitu ning mõned odavamad. Teen nimekirja koos ligikaudsete hindadega, mida on vaja nädalaks ette poest tuua.

Alati jätan 150-250 kr spontaansetele ostudele ning teise 150+200 kr nädala peale kui juurde vaja leiba, piima jms. Nädalaostukorvi hulka kuuluvad kindlasti ka vajaminevad majapidamistarbed.

Selline teguviis aitas meil nädalas säästa 400 - 500 kr, mis kuu peale teeb juba 1600- 2000 kr.

Sellest annab veel kokku hoida umbes 150-200 kr kui planeerida menüü vastavalt allahindlustele poodides või kui osta ained turult.

* Meile on alati meeldinud mõned korrad kuus väljas söömas käia. Tõmbasime säästuaja saabudes ka sealt koomamale, kuid päris ära ei jätnud. Käime väljas söömas 1 kord kuus kogu perega ja üks kord kahekesi mehega.

Hakkasime käima restoranides (mitte kallites), kus on suuremad toiduportsjonid ning võtame mehega kahepeale ühe portsu, millest tavaliselt jätkub mõlemale. Või siis valime mõlemad endale eelroogade või suppide-salatide hulgast sobiva hinnaga söögi. Samuti võtame kahe peale ühe joogi, sest nagu teada on jookide hinnad restoranides tohutud.

Kuu kokkuhoid 400- 500 kr.