Skulptuuristuudio pankrotti nõuab kohtus Hard-Restauraator OÜ, kelle nõue ulatub firma juhataja Hardi Toomingu sõnul koos intresside ja viivistega 2,1 miljoni kroonini. Otsene võlg sellest on 680 000 krooni.

Toomingu sõnul on võlg vastavalt laenulepingule. “Hard-Restauraator OÜ andis juunis 2008 Skulptuuristuudiole OÜ laenu vastavalt laenulepingule. Tasumise tähtaeg oli 2008. aasta 1. august. Praegu on võlast makstud 15 000 krooni,” selgitas ta Delfile.

Tooming ütles veel, et Kangroga on räägitud ka erinevatest maksegraafikutest, kuid kokkuleppele pole temaga veel jõutud.

Tauno Kangro ise kohtunõudest Delfiga pikalt rääkida ei soovinud, mainides vaid ära, et asi puudutab ühte vanema hoone ehitust ja tegu Hard-Restauraatori poolt tõsise ehituspraagiga. “See on täielik jama, minu firmal ei ole mingeid maksevõlgnevusi, konkreetne ehitaja on teinud ehituspraaki ja tema tahab saada raha ja mina tahan, et ta teeks ehituspraagi korda,” selgitas Kangro, kelle sõnul kinnitas vigu ka justiitsministeeriumi tunnustatud ekspert.

Kohus otsustab pankroti algatamise või mittealgatamise 30. septembril