Produtsent Taska ja lavastaja Nüganen esitasid Partsile palve toetuse saamiseks kirja teel. Kirjas märgivad nad, et filmi “Nimed marmortahvlil” edu on neid innustanud, aga pannud ka vastutuse järgmise filmi tootmiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Taska ja Nüganen märkisid, et neid inspireerivad Sinimägede lahingud 1944. aasta augustis. “Usume, et see teema on tähtis ja huvipakkuv meie rahvale ja samuti ka kogu Euroopale,” seisab kirjas.

Väidetavalt kaldub Parts projekti toetama, kuid lõplik otsus tuleb alles uuel aastal.

Filmitegijad põhjendavad miljoni krooni küsimist sellega, et projekt ületab oma suuruselt Eesti traditsiooniliste filmitootmist rahastavate asutuste võimalused.

“Projekti pikka ja põhjalikku ettevalmistust nõudev arendustöö seab meie ette vajaduse paluda teilt ühe miljoni krooni suurust stardituge,” märkisid nad.

Eesti Filmi Sihtasutuse (EFS) peadirektor Martin Aadamsoo ütles, et filmitandem ei ole nende poole rahataotlusega pöördunud. “Meie poolt vaadatuna on äärmiselt positiivne, kui valitsus tahab anda raha filmile, mis väärtustab Eesti ajalugu, aga asja võiks ajada ikka loogilist rada pidi,” lausus Aadamsoo. “Filmi rahaallikateks Eestis on EFS ja kultuurkapital ning enne peaks nende institutsioonide poole pöörduma.”