Kaheksandat korda toimuval koolirahu väljakuulutamise tseremoonial sõlmivad haridus- ja teadusminister ning Eesti Õpilasesinduste Liidu esindaja koolirahulepingu, et ka algaval õppeaastal valitseks Eesti koolides töine ja sõbralik meeleolu ning õpilaste ja õpetajate koostöö tugineks teineteisemõistmisele ja usaldusele, teatas hariusministeerium.

Tervituseks võtavad sõna ka Tartu linnapea ja haridusosakonna juhataja. Ürituse lõpetab programm Noortelt noortele, kus astuvad üles Laura Põldvere, Slide-Fifty, tsirkusestuudio Fox, Hetero tantsustuudio, laulustuudio Fa-Diees ja paljud teised.

Informatsiooni koolikeskkonda toetavate tegevuste kohta saab infotelgist. Lisaks paigaldatakse kesklinna Lastelinnak, kus leiavad tegevust nooremad koolijütsid. Koolirahu väljakuulutamise raames avatakse Tartu kaubamajas näitus koolirahu plakatite konkursile laekunud töödest.

Koolirahu programmi juhib Eesti Noorstootöö Keskus. Programmiga on erinevate tegevuste näol liitunud MTÜ T.O.R.E. (Tugiõpilaste Oma Ring Eestis), Eesti Õpilasesinduste Liit, Lastekaitse Liit, Eesti Politsei, Eesti Gaidide Liit, Euroopa Noored, Unicef, MTÜ Naabrivalve: koolivalve jpt. Tänavu juhib koolirahu väljakuulutamise tseremooniat noortekeskus Lille Maja.