Koeraga varjupaigas tegelenud Kirke Roosaar tõdeb, et midagi sellist ta oma elus varem kohanud ei olnud, vahendab PM Online.

Tema sõnul oli koer äärmiselt kena väiksemat kasvu vanem isane chow chow, kuid ussitas ja oli vaklu üleni täis. Lisaks leidsid põetajad, et tervel koera tagumisel poolel on tugev nahapõletik.

“Seda koera polnud ilmselt kunagi kammitud — karvkate oli nagu tihe nahale liibuv vilt, mille sees vaglad endale käike uuristasid. Ja mitte ainult vildi, vaid ka naha sees. Kõik nahavoldid olid paksult vaglapesad: munandite ümbrus, peenise ümbrus, sabapealne rasvavolt, pärak, jalgade õnarused jne,” märkis Roosaar.

Koera silmad olid kinni õmmeldud, ilmselt on ta olnud täispime juba kutsikast peale. Varjupaiga töötajad oletasid, et silmad olid tal kinni õmmeldud loomaarsti juures. “Ilmselt jälle see kurikuulus entroopium põhjuseks. Aga see pole midagi. See on täiesti tühiasi. Pime koer võib väga edukalt elada, kui tal hoolivad inimesed ümber on.”

Loom suri neljapäeva hilisõhtul varjupaigas. Koerale tehtud lahkamine näitas, et ta maks oli täiesti läbi ja nahaalune kubises ussidest.