Kolmapäeva hommikul otsustab senat oma erakorraliselt koosolekul, kas Lehtsaar saab rektori kohusteäitjaks.

Lehtsaar ütles Delfile, et vastas rektoraadi ettepanekule kandideerida asetäitjaks jaatavalt.

Ta ütles, et kui ta peaks saama kohusetäitjaks, on tema eesmärgiks tagada üleminekuperioodil ülikooli stabiilne toimimine ja leida uus rektor.

Otsuse rektori valimiste väljakuulutamise kohta teeb Tartu Ülikooli nõukogu. Kas Lehtsaar ka ise kandideerib, ta ei kommenteerinud.

Professor Tõnu Lehtsaare põhilised koolitusteemad on avalik esinemine, konfliktide juhtimine, otsuste vastuvõtmine, suhtlemisoskuse alused, tutvustab ülikool Lehtsaart oma kodulehel.

Tegevust teadlasena alustas Lehtsaar 1983. aastal Tartu Riikliku Ülikooli tööstuspsühholoogia laboratooriumi nooremteadurina, aastast 1986 oli ta sama ülikooli juures rakenduspsühholoogia laboratooriumi juhataja.

Aastatel 1991–2000 oli ta Tartu Ülikooli usuteaduskonna dotsent ja 2001–2003 sama teaduskonna dekaan, aastal 2016 sama teaduskonna juhataja. Alates 2017. aastast töötab ta Tartu Ülikoolis nõustajana.

Lehtsaar oli aastatel 2003–2005 Tartu Ülikooli õppeprorektor. 26. jaanuaril 2007 valis Tartu Ülikooli nõukogu pärast rektori valimiste ebaõnnestumist Lehtsaare rektori kohusetäitjaks kuni õppeaasta lõpuni. Tema volitused lõppesid Alar Karise asumisega rektoriametisse sama aasta 1. juulil, ameti ja varade ametlik üleandmistseremoonia toimus 3. juulil 2007.

Laupäeval 64-aastaselt lahkunud Volli Kalmu ärasaatmine toimub Tartu Ülikoolis laupäeval algusega kell 11.