Kui võrrelda kandidaatide taset sisseastumiseks vajaliku punktisumma järgi, siis eelmisel aastal oli vastuvõetute keskmine punktisumma 70,4, sel aastal on see hetkeseisuga 76,8 ehk 6,4 punkti kõrgem, teatas Tartu ülikooli pressiesindaja Kadri Kunnus.

Riigieelarvelistele kohtadele kandideerijad olid keskmiselt mullustest tublimad koguni 7,8 punkti ehk ligi 10 protsendi võrra. Täpsed andmed selguvad siiski 29. juuliks, kui on õppima tuleku kinnitamise tähtaeg.

Sel aastal esitati bakalaureuseõppesse 4400 avaldust rohkem kui mullu, vastu võeti aga 1970 kandidaati vähem, mistõttu konkurss ühele kohale on varasemast tihedam ja see loob aluse õppekvaliteedi jätkuvale tõusule.

TÜ vastuvõtuspetsialist tõi lisaks välja, et hetkel on käimas 16 konkurssi, kus viimase vastuvõetu punktisumma on kõrgem kui 90 punkti. 100-punktiliste kandidaatidega (sh eritingimustel sissesaanud) on hetkel täidetud koguni viis konkurssi: arstiteadus (riigieelarveväliste õppekohtade konkurss), ettevõttemajandus, keemia, bioloogia, eripedagoogika ja õigusteadus (õppega Tallinnas).

TÜ õppeprorektori Martin Halliku hinnangul näitab see kindlalt, et TÜ viimaste aastate suund õppetöö kvaliteedi tõstmisele kannab vilja ning Tartu ülikooli tulevad parimatest parimad. „Selgelt üle poolte medalistidest ja olümpiaadidel edukalt esinenutest eelistab Tartu Ülikooli ja nii kindlustame eesti haritlaskonna järjekestvuse,“ arvas Hallik.

Lisaks traditsiooniliselt populaarsetele erialadele arsti- ja õigusteaduskonnas, on sel aastal kandidaatide huvi suur ka loodus- ja tehnoloogiateaduskonna vastu. „Kindlasti on siin oma mõju sellel, et TÜ jätkab tõusu maailma ülikoolide edetabelites nii üldarvestuses kui valdkondlikult,“ kommenteeris loodus- ja tehnoloogiateaduste populaarsust TÜ teadusprorektor Kristjan Haller. „Loodusteaduste tunnustatud kvaliteet ning teadmine, et ülikool on ülemaailmsetes teadusprojektides oodatud partner, annab omakorda kindlustunde värsketele tudengitele, et nende õpingud Tartus on maailmatasemel ,“ lisas Haller.

29. juuli on õppimatuleku kinnitamise tähtaeg RE õppekohtadele vastuvõetutel. Kes selleks ajaks ülikooli ei teavita, loovutavad oma õppekoha pingereas järgmisele kandidaadile. REV-id peavad sõlmima õppeteenuse osutamise lepingu hiljemalt 5. augustiks.