Euroopa arvestuses asub Tartu ülikool 54. kohal ja endise idabloki riikide arvestuses kolmandal kohal. Endise idabloki riikide arvestuses on Tartu ülikoolist kõrgemal kohal vaid Tšehhi Karli ülikool ja Ljubljana ülikool, teatas BNS.

Tallinna tehnikaülikool on maailma pingereas 559. ja Tallinna ülikool 1221. kohal.

Eesti naaberriikidest on Soome parim kõrgkool Helsingi ülikool, mis asub maailma arvestuses 59. kohal. Rootsi parim ülikool on kuninglik tehnoloogiainstituut, mis on maailmas 123. kohal.

Leedu parim ülikool on Kaunase tehnoloogiaülikool, mis asub 803. kohal ning Läti parim kõrgkool Läti ülikool, mis asub 1004. kohal.

21 maailma parimat ülikooli asuvad tabeli koostajate hinnangul Ameerika Ühendriikides. Maailma parim ülikool on tabeli järgi Harvardi ülikool, järgnevad Massachusettsi tehnoloogiainstituut ja Stanfordi ülikool. Esikümnesse mahuvad veel California Berkeley ülikool, Cornelli ülikool, Michigani ülikool, Minnesota ülikool, Washingtoni ülikool, Wisconsini Madisoni ülikool ja Texase Austini ülikool.

Parim väljaspool Ameerika Ühendriike asuv ülikool on Suurbritannias asuv Cambridge'i ülikool, mis on tabelis 22. kohal.

Hispaania rahvuslik uuringunõukogu SRC avalikustab maailma ülikoolide edetabeli kaks korda aastas - jaanuaris ja juulis. Erinevalt teistest ülikoolide pingeridadest võtsid tabeli koostajad arvesse ka ülikoolide nähtavust intertnetikeskkonnas, elektroonilist jurdepääsu teaduslikele publikatsioonidele ja elektroonilist ligipääsu muudele akadeemilistele materjalidele.