Ilmselt viimase plakati autor ei teadnud Tartusse saabudes, kui õigus tal on, sest Türi kolled­ži tudengite viimane katse Tartu ülikooli rektoraadi meelt muuta hääbus kiirelt. Veelgi enam, prorektor Martin Halliku sõnul otsustab reedel kogunev ülikooli nõukogu, et järgmisest õppeaastast Türi kolledžis keskkonnaharidust ei anta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Septembri lõpus veel eelmise prorektori Birute Klaasi avaldatud kolledži sulgemise plaanile on vastu seisnud kolledži enda juhtkond, üliõpilased, kohalik omavalitsus ja Järvamaalt valitud poliitikud ning peetud ümarlaudu, kuid ülikool pole suurema ja tugevama voliga alla andnud.

„Seni on rektoraat väga selgelt oma joont hoidnud ja ükski pöördumine, ei omavalitsuste ega poliitikute omad, pole pannud neid meelt muutma," sõnas Türi kolledži direktor Timo Kikas.

Türi üliõpilaste kõige suurem mure on majanduslik olukord, sest mõistagi nõuaks Tartusse õppima minemine tunduvalt suuremat väljaminekut - kallimad ühiselamutoad, meelelahutus, kas või toit. Üliõpilas­esindusse kuuluva Türi kolledži tudengi Krista Tomsoni sõnul leiab kolledži praeguste õppurite seast väga palju noori, kes Tartusse suunduda ei plaani.

Türi vallavalitsus pöördus kolledži allesjäämiseks nii haridus- kui ka regionaalministri poole, kuid kumbki minister ei plaani kolledžile appi tulla. Mõlemad leidsid, et ülikooli struktuuriüksuste tegevus on ülikooli enda pädevuses. Ülikool on omakorda pidanud kesiseks kolledži võimet pakkuda kõrgharidust piisavalt kõrgel tasemel.

Õppeprorektor Martin Halliku sõnul võeti Türi kolledži sulgemine kavva õppejõudude ja tudengite väikse arvu tõttu. „See pole piisav kriitiline hulk vastava akadeemilise keskkonna loomiseks ja kannatavad selle all just tudengid, kelle valikuvõimalused on Türil oluliselt väiksemad."