Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller rõhutas, et see on ülikoolile väga kõrge tunnustus. "Suures osas sõltub see hinnang meie antud valdkonna renomeest maailmas – see eeldab väga kõrget akadeemilist kvaliteeti ja rahvusvahelist tuntust,“ ütles Haller QS Ranking’u tulemusi kommenteerides.

Tema arvates võib ülikooli renomeele eluteadustes kaasa aidata näiteks TÜ Eesti Geenivaramu kuulsus aga ka meie psühholoogide, arstide, molekulaarbioloogide esindatus mainekates erialaühingutes. „See ongi see, mida TÜ tahab maailmas saavutada - et me oleksime antud valdkonnas maailmas nähtavad ning teatud niššides tõmbekeskuseks, et oleksime teaduskeskusena vajalikud ning atraktiivsed," ütles Halle.

Teadusprorektori hinnangul on ülikool oma arengufondi loomisega paika seadnud teatud eelistused ning suures osas kattuvad need elu-ja loodusteadustega.

QS Ranking’u üldedetabelis asub TÜ juba 2009. aastast alates 551.-600. kohal. Sel aastal on tegijad esmakordselt toonud välja viie eri valdkonna tippülikoolid: parimaid on hinnatud humanitaarteadustes, loodusteadustes, inseneeria- ja IT-valdkonnas, sotsiaalteadustes ning eluteadustes.

ESI (Essential Science Indicators) andmebaasis arvestatakse mõjukuse hindamisel artiklite ning viidete arvu. Varem on Tartu Ülikool institutsioonina oma valdkonna ühe protsendi parimate hulka jõudnud keemias, kliinilises meditsiinis, looma- ja taimeteaduses, keskkonnateadustes ja ökoloogias, üldises sotsiaalteaduses ning materjaliteaduses.