Tongji ülikooli delegatsiooni koosseisus saabuvad Tartusse ülikooli asepresident Chen Xiaolong, Tongji ülikooli Sino-Soome keskuse asepresident ning disaini- ja innovatsiooniteaduskonna asedekaan, tuntud arhitekt Lou Yongqi ja personaliosakonna asedirektor Liu Shuguang. Külalised võtab vastu TÜ teadusprorektor Kristjan Haller, teatas Tartu ülikooli pressiesindaja.

Tongji ülikooli esindajad tutvuvad Tartu Ülikooliga ja allkirjastavad institutsionaalse koostöölepingu. Kohtumisel tuleb juttu nii otsestest koostöövõimalustest Tartu ja Tongji ülikoolide vahel kui ka koostöös teiste Euroopa ülikoolidega.

Tartu ülikooli teadusprorektori Kristjan Halleri sõnul on Tongji üks neist Hiina ülikoolidest, kel on väga konkreetne huvi koostöö vastu Euroopa ülikoolidega ja ilmselt on Tartu neile oma saavutustega silma jäänud. „Täpsemad koostöösuunad selguvad juba ühise arutelu käigus, kuid Hiina poole esmased huvid näivad TÜ osas olevat seotud meie IT, keemia ja mitme teisegi valdkonnaga,“ ütles Haller.

Tongji ülikool asutati 1907. aastal, seal õpib 50 000 üliõpilast ja akadeemilisi töötajaid on 4200. Ülikool on Hiina haridusministeeriumi otsealluvuses ning kuulub niinimetatud 211-programmi, mis tähendab, et rahastamise tagab keskvalitsus. Maailma tippülikoole reastava QS Rankingu 2010. aasta edetabelis on Tongji ülikool 388. kohal.