Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi tegevjuht Küllike Saar tõdes, et antud juhtum on olnud erakordne ning jätnud jälje paljude eestlaste südamesse, kes juhtusid seda traagilist uudislõiku nägema.

"Arvestades asjaolu, et me ei ole kordagi nimetatud poisile annetuste kogumist otseselt õhutanud, siis kindlasti on annetussumma muljetavaldav," sõnas Saar.

Tema sõnul on keeruline käesolevat juhtumit võrrelda erinevate kampaaniatega, sest tavaliselt pöörduvad lastefondi poole vanemad, kes abi paluvad, kuid praegusel juhul algas annetuste kogumine annetajate soovil.

"Head inimesed soovisid poissi toetada, aga neil ei olnud esialgu võimalust selleks," rääkis Saar. "Seetõttu pöörduski ülikooli kliinikum meie poole, et looksime sellise võimaluse."

Kogutud annetused suunatakse esmajärjekorras lapse ravile kaasaaitamiseks, kuid vajadusel ja võimalusel ka muul moel tema edaspidiseks abistamiseks.

Novembri lõpus leidis Tartus Lääne tänaval aset tragöödia, kus tapmises kahtlustatav ema süütas enda ja oma 3-aastase poja. Praegu kosub poiss kliinikumi arstide järelevalve all.

Laps sai põletushaavu mitmes kehapiirkonnas, mistõttu tema ravi on pikaajaline ja kompleksne ning vajalikud on korduvad nahasiirdamise operatsioonid.