„Ma ei saa vähimalgi määral nõustuda sellega, et plaanitakse tõsta majutuse käibemaksu," rääkis Reformierakonna Tartu piirkonna juhatuse liige ja hotelliärimees Verni Loodmaa kohtumise eel Delfile. Tema sõnul on langeva turu lisamaksustamine lubamatu ning raha ümberjagamise asemel tuleks tegeleda majandust tõusule suunavate tegevustega. Loodmaa hinnangul on koalitsioonileppes väga palju kenasid lubadusi, aga igal asja on oma aeg ning katteallikate otsingutel on praegu mindud valele teele.

Loodmaa rõhutas, et majutusasutused ja turismitööstus üldse annab väga palju tööd eelkõige lihtsama kvalifikatsiooniga naistele ning maksutõus tooks kaasa nende töökohtade kadumise. „Neil on siis minna kas töötukassa ukse taha või osta pilet Tallinki laevale ja sõita ära Soome, sest Soomes neid ju oodatakse."

Küsimusele, kas tema arvates tasuks kaaluda koalitsioonikõneluste taasavamist, vastas Loodmaa jaatavalt. „See oleks arukas," kinnitas ta.

Küsimusele, kas tema arvamus on Tartu piirkonnas erandlik kinnitas Loodmaa et nii see kindlasti pole. „Radikaal ma ei ole kindlasti. Reformierakonna uus juhatus on saanud mandaadi paljudelt piirkonna liikmetelt ja ma eeldan, et selle mandaadi eelduseks on see, et riiki juhitakse vastutustundlikult ja paindlikult.ˮ