Abilinnapea Raimond Tamm sõnas, et kuna hetkel on rongi ootamise
võimalused vaksalihoones piiratud ja olmeruumide puudumine tekitab
ebamugavusi, siis oleks vajalik ootesaali ja seda teenindavate ruumide, sh tualettide korralik väljaehitamine, teatas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja.

„Sisuliselt on kõik osapooled jõudnud omavaheliste vajalike kokkulepeteni. Hiljuti allkirjastasid vaksalihoone omanik OÜ Elikante ja raudteeliikluse infrastruktuuriga tegelev AS EVR Infra ootesaali ning muude reisijaid teenindavate ruumide üürilepingu ja kui linnavolikogu otsustab toetada vaksalihoone kui riikliku kaitse all oleva kultuurimälestise algupärasel kujul taastamist, siis saavutame
lõppkokkuvõttes sellise tulemuse, mis on Tartule vääriline,“ selgitas
Tamm. „Kui kõik läheb hästi, siis on juba aasta lõpuks rongiga reisijatel Tartus normaalsed ootetingimused ning pikalt kestnud vaidlused sellel teemal lõpuks lahendatud.“

Tartu linna makstav 100 000 euro suurune toetus oleks ühekordne ning
mõeldud muinsuskaitse all olevate kokku 344 m2 suuruste reisijaid
teenindavate ruumide väljaehitamiseks ning algupärasel kujul
taastamiseks.

Seda tingimusel, et tagatakse ruumide avalik kasutus ootesaali ruumidena vähemalt 2031. aasta lõpuni. Toetus antakse üle pärast ruumidele kasutusloa väljastamist.

Eelnõuga tühistatakse ühtlasi ka volikogu 11. juunil 2009. aastal vastu võetud otsus, mis lubas Tartu linnavalitsusel maksta vaksalihoone ja sealse tunneli rekonstrueerimiseks toetust miljon eesti krooni. Kuna aga uue laiendatava osa ehitus ei realiseerunud, siis toetust ka välja ei makstud.

Augusti alguses otsustas linnavalitsus toetada eraldi 64 000 euroga
raudteejaama hoones oleva tunneli ja sinna viivate kaldteede
väljaehitamist.