Tartu linnavalitsuse sõnul on aga vastavalt kokkuleppele korraldajatega tagatud võistlusteks igati sõidetav rada ning mitmed teetööd on võistluste ajaks ka peatatud. Samuti kuuluvad linnavalitsuse esindajad ka võistluse korraldustoimkonda.

"Suuri arendusi ja teeremonte ei ole võimalik seisma panna, sest Eesti kliimas on just suvi see aeg, kus selliseid töid saab teha. Kaevetöödele peab veel järgnema asfalteerimine, mida samuti saab teha vaid soojal ajal," ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

"Tartu linn areneb hoogsalt ja selleks et ka järgmistel aastatel saaksid uued võistlused ja üritused siin toimuda, tuleb suvist aega teetöödeks ja ehitusteks maksimaalselt ära kasutada. Kahjuks on tänavune suvi ilmastiku tõttu olnud ka küllaltki keeruline. Oleme teinud head koostööd võistluste korraldajatega ja oleme tänulikud ka tartlastele mõistva suhtumise eest."

Sel nädalal on Tartus maanteeratturite EM, kus prognoositakse eestlastelegi võimalikku kohta esikümnesse. Seda eriti Siim Kiskonenile ja Karl Patrick Laugale.