Senisest linnapeast Urmas Kruusest saab Taavi Rõivase uues valitsuse tervise- ja tööminister.

Põlva maavanema kohalt riigikokku suundunud Urmas Klaasile pakuti Tartu linnapea kohta ka 2007. aastal, mil toonasest linnapeast Laine Randjärvest sai kultuuriminister. “Mulle läheb tõesti korda Tartus toimuv, kuid mind valiti ikkagi Lõuna-Eestist riigikokku ja ma järgin hea meelega oma valijate tahet,” põhjendas Klaas  toona oma keeldumist.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees ja kultuurilehe Sirp nõukogu liige Urmas Klaas on töötanud Tartu Ülikooli Eesti ajaloo õppetooli assistendina, lektoraadi juhatajana ning lektorina 1994–2003, ajalehe Postimees uudistetoimetuse toimetajana, arvamustoimetuse juhatajana, Tartu toimetuse juhatajana, peatoimetaja asetäitjana ning peatoimetaja 1995–2003. Ta on töötanud haridus- ja teadusministeeriumis teabejuhina ning teabekorralduse osakonna juhatajana 2004.

Klaas on SA Kultuurileht nõukogu esimees, Lennuliikluse Teenindamise ASi nõukogu liige, SA Domus Dorpatensis nõukogu liige, Eesti Orienteerumisliidu president alates 2007. aastast, SA Põlvamaa Talurahvamuuseumi nõukogu esimees ning Balti Seltsi Saksamaal asepresident.