Tartu linn on avaldanud valmisolekut vahendama Tartu valla, Utileek Lõuna OÜ pankrotihalduri Indrek Lepsoo ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse läbirääkimisi ning toetama ka rahaliselt seda, et pärast Utileek Lõuna pankrotti Tartu valla territooriumile Raadile jäänud prügihunnikud saaksid likvideeritud.

Tartu linnapea Urmas Kruuse väljendas muret selle pärast, et valla ja pankrotihalduri koostöö on takerdunud. "Kahtlemata on juriidiline korrektsus vajalik, kuid see ei tohiks saada takistuseks tegelikule tööle," kinnitas Kruuse.

"Tartu linn on valmis aitama probleemi lahendada nii osapoolte läbirääkimisel kui ka rahaliselt. Kuigi prügi asub Tartu valla territooriumil, häirivad alatasa põlevad prügihunnikud linnarahva elu ning oleks häbiväärne, kui need püsiksid kõrvuti Eesti Rahva Muuseumi uue hoonega," ütles linnapea.

Nüüdseks pankrotistunud Utileek Lõuna OÜ kogus endise Raadi lennuvälja territooriumile ligikaudu 13 000 tonni prügi. Ehkki ajakirjandus tavatseb nimetada seda "Teeme ära" prahiks, moodustab 2008. aasta koristusaktsiooni käigus kogutu prügikuhjast vaid osa.

Viimane suurem prügipõleng toimus Raadil 24. juuni varahommikul.

2015. aastal peaks praeguse prügila läheduses valmima Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.