„Tartlaste turvatunne on viimase äärmiselt kahetsusväärse juhtumi valguses tõsiselt kahjustada saanud. Selle taastamine nõuab otsustavat tegutsemist,“ sõnas Tartu linnapea Urmas Klaas.

Kohtumisel rõhutas linnapea taas vajadust suurendada kesklinnas politsei
kohalolekut. „Sellest oli juttu ka siseministriga kohtumisel veebruari algul, et kesklinna piirkonda tuleb juurde tuua politseipatrulle. Äsjase juhtumi valguses on see turvalisuse tagamiseks hädavajalik,“ sõnas Klaas. Tänasel kohtumisel lubas prefekt Tarmo Kohv, et politsei suurendab Tartu kesklinnas nädalavahetustel oma kohalolekut.

Tartu linn on rahaliselt toetanud ja toetab ka tänavu abipolitseinike tänavatele toomist ja turvakaamerate paigaldamist ning viimastel aastatel ostnud suvekuudeks lisapatrulle ka turvafirmalt G4S. Linnapea külastas täna eelmisel reedel Küüni tänaval toimunud intsidendis kannatada saanud meest ja kinkis talle linna poolt nimelise käekella.

„Tänan Jaanust hoolivuse, kodanikujulguse ja vapra tegutsemise eest. Väga kahetsusväärne, et selline julge tegutsemine, mida ootaks kõigilt meie kogukonna liikmetelt, sai sellise tagasilöögi. Loodan, et õiguskaitseorganid ja kohus teevad oma tööd täie tõsidusega ja kurjategijad saavad oma teo eest õiglase ja karmi karistuse,“ ütles Klaas.