Kruuse umbusaldusavalduse poolt hääletas 13 ja vastu 24 volikogu liiget, vahendab BNS.

Tartu volikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonid algatasid Kruuse umbusaldusavalduse 14. märtsi istungil, põhjendades seda Tartule ebasoodsa elektrienergia ostulepinguga, mille tõttu on elektrienergia hind Tartule õigustamatult kõrge ja sõlmitud leping ülesütlemist mittevõimaldav.

Opositsiooni umbusaldusavalduse kohaselt maksab Tartu elektri eest Eesti linnadest kõige kõrgemat hinda, milleks on 5,96 senti kilovatttunni kohta. Samal ajal maksab Kuressaare elektri kilovatttunni eest 5,46 senti, Valga 4,62 senti ja Tallinn 5,34 senti. Ka börsihinnaga elektrit ostev Pärnu on maksnud elektri eest vähem ehk jaanuaris 5,4 senti ja ja veebruaris 5,2 senti kilovatttunni kohta.

Umbusaldusavaldusele kirjutasid alla keskerakondlased Igor Abarenkov, Silver Kuusik, Artjom Suvorov, Olev Raju, Nikolai Põdramägi, Boriss Hrabrov ja Vladimir Šokman ning sotsiaaldemokraadid Ülo Veldre, Arno Arukask, Toomas Jürgenstein, Piret Uluots, Jarno Laur ja Tõnu Ints.

Tartu volikokku kuulub 49 liiget ja Tartut juhib Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioon. Reformierakonnal on volikogus 18, IRL-il 13, Keskerakonnal üheksa ja SDE-l kaheksa kohta. Umbusaldusavalduse läbiminekuks peab selle poolt hääletama vähemalt 25 volikogu liiget ehk lisaks opositsioonile ka kaheksa koalitsiooni saadikut.