Kuni kuuenda novembrini Tartus etendusi andev, ning oma töös metsloomi kasutav tsirkus Zoo Imperium on tekitanud loomaõiguslaste seas tugevat vastuseisu. Linnapea Urmas Klaas lubab, et see jääb ka viimaseks korraks, ehk metsloomi kasutavad tsirkused linnalt enam avaliku ürituse luba ei saa, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Tartu loomaõiguslaste seas hakati sellest, et linna on saabumas metsloomi kasutav tsirkus, rääkima juba vähemalt kuu aega tagasi. Kolmapäeval tervitaski tsirkuse avaetendust meeleavaldus. Tsirkusetelk on üles seatud Tartu linnale kuuluva A le Coq spordihoone parkimisplatsil, ning see, kelle spordihoonet haldav Sihtasutus Tartu Sport oma maale tegutsema lubab, on linnapea Urmas Klaasi sõnul sihtasutuse enda otsustada. Samas tõdes Klaas, et isiklikult ta metsloomatsirkust ei toeta.

"Aga kui ma nüüd räägin enda isilklikust moraalsest hoiakust, siis ma olen veendunud selles, et kõiki loomi tuleb hoida nendele liikidele sobivates tingimustes," ütles Klaas.

"Kui see tsirkusepidaja tuleb taotlema Tartu linnalt luba sellise ürituse korraldamiseks, kus ta kasutab metsloomi, siis Tartu linnavalitsus sellist luba ei anna. Inimesed, kui nad tahavad näha metsloomi, siis mina soovitan Tartule ühe lähema ja sellise väga kena kohana Elistvere loomaparki," lausus Klaas.