Linnajuhtidega kohtusid Pihkva kuberner Andrei Turtšak, asekuberner Sergei Fjodorov, Pihkva linnapea Jan Luzin ja kuberneri abi Deniss Tšistjakov, teatas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel väljendasid Pihkva külalised huvi mitmete koostöövaldkondade vastu. Nii Tartu kui ka Pihkva on huvitatud linnakeskkonna arendamisest, samuti turismialasest koostööst. Pihkvale pakuvad huvi meie korteriühistute toimimisega seonduvad küsimused, samuti infrastruktuur ja linnamajanduse valdkond. Volikogu esimees Aadu Must pidas oluliseks ka ülikoolidevahelist koostööd ja kultuurivahetust.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul oli kohtumine konstruktiivne ja tulevikku vaatav. "Viimasel ajal on meie sidemed Pihkvaga olnud väga tihedad ja selles koostöös on näha uut kvaliteeti," lisas Kruuse.

Kuberner Andrei Turtšak, kes kohtus konsulaadis ka oma kaasmaalastega, märkis kohtumisel linnapeaga, et tema kaasmaalased on siinse linnakeskkonnaga väga rahul ja nad tunnevad end Tartus hästi.

Täna toimus ka Tartu Maavalitsuses ümarlaud, kus tehti kokkuvõte Tartu ja Pihkva vahelisest varasemast koostööst ning arutatakse võimalikke vastastikku huvipakkuvaid valdkondi edasisteks koostööprojektideks. Kohtumisel osalesid Tartu maavanem Esta Tamm, Tartu Linnavolikogu esimees Aadu Must, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Aivar Soop, Kallaste linnapea Viktor Nukka ning Tartu maavalitsuse spetsialistid.