"Me hindasime seda ja vastasime eitavalt. Küsitav on sellise asja rakendamise võimalikkus avaliku võimu asutuses. Seda ei saa inimeste suhtes sunniviisiliselt teha, samas igasugune õiguslik baas selliste asjade rakendamiseks Eestis puudub. Kui hakata midagi sellist rakendama, siis peaks olema need aluspõhimõtted õiguslikult fikseeritud," selgitas Delfile Tartu linnasekretär Jüri Mölder.

Mõlderi sõnul poole pöörduti Tartu linnavalitsuse poole pärast haridusosakonna skandaali ja pakuti kui üht võimalust selliseid asju tulevikus vältida. "Praeguses õigusruumis Tartu linnavalitsus peab ainuvõimalikuks oma töötajate aususkohustusi täita kõikvõimalike teiste meetmetega."

Tänavu märtsi lõpus pidas kaitsepolitseiameti Lõuna osakond kahtlustatavatena kinni Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldmani ja sama osakonna peaspetsialisti finantseerimise alal Irina Aabi.

„Linnavalitsuse töötajaid kahtlustatakse linnavalitsuse vara omastamises suures ulatuses, see tähendab, et kahjusumma peab olema üle 27 802 euro," ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Kahtlustuse kohaselt toimus omastamine ajavahemikul 2008. aastast kuni viimase ajani.

Eesti Päevalehe andmeil on kahtlustuse järgi omastatud edukate õpilaste ja õpetajate premeerimiseks ette nähtud Tartu ja Tallinna Kaubamaja kinkekaardid.