Pubid Möku, Trepp ning Kivi baar on noorematele tartlastele tuntud kogunemiskohad ning neid ühendab aga see, et kui nende kunded välja suitsetama või värsket õhku hingama lähevad, moodustub nendest mitmekümne, tipphetkedel ligi sajapealine seltskond. Sumin, lärm ja korrarikkumised on tihti paratamatud, mis häirib omakorda nii Tartu linnavalitsust, politseid kui ka naabreid, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Tartu abilinnapea Kajar Lemberi sõnul püüab linn koostöös politsei ning ettevõtjatega leida sellist keskteed, kus ettevõtjad saaks mõistlikult toimetada, linnatänavatel oleks kogu aeg puhtus ja mingist kellast ka vaikus.

Tänasel kohtumisel kõrtsipidajad ning linnavõim milleski kokku ei leppinud, ent üsna tõenäoliselt tuleb vestluse tulemusel ettevõtjatel oma palgale võtta turvamees või turvamehed, kes hakkavad Rüütli tänaval korda hoidma.

"Politsei ei peaks kogu oma ressurssi panema sellele, et ühes konkreetses piirkonnas ära hoida vägivalda või alaealiste alkoholitarvitamist," selgitas Lember.