Credit Unioni kontor asub Tartus Lai tänav 6, kus toimus teisipäeval põhjalik läbiotsimine, mille käigus viidi minema suurel hulgal arvuteid rahapesu ja ulatusliku arvutikelmuse kahtluse tõttu.

Täna teatas anonüümseks jääda soovinud Delfi lugeja, et ta tahtis selle nädala alguses võtta sinulaen.ee-st 300 eurot laenu. Teisipäeval sai ta sõnumi, et otsus on positiivne ja varsti kantakse talle laen üle.

"Aga kahjuks raha ei laekunudki ja kui hakkasin uurima, siis oli see firma internetist kadunud ehk siis www.sinulaen.ee kui ka kõik nende e-mailid ei vastanud," teatas laenuhuviline.

Ta proovis helistada firmasse, ent kogu aeg vastas automaatvastaja. "Istusin terve päeva telefoni otsas, ühe kõne ootel olin 1,17 tundi, aga ikka tulemuseta," oli inimene pahane.

Ta helistas oma murega ka tarbijakaitseametisse, kust talle ei osatud anda muud abi peale soovituse politseisse minna ja avaldus kirjutada. Samuti soovitas tarbijakaitse neile avaldus kirjutada.

Lõpuks proovis inimene leida firma kontaktandmeid äriregistrist, kust saadud telefoninumbrile vastatigi. Laenuhuvilisele selgitati, et neil oli tehniline rike ja sellega tegeletakse. "Minult küsiti üle minu kontaktid ja öeldi, et kui kõik saab korda, tuleb minu raha mulle üle. Et nad püüavad päeva jooksul korda saada."

"Rahunesin siis maha ja jäin ootele, mulle helistati ka tarbijakaitsest tagasi ja uuriti, kas on muutusi? Rääkisin ka neile loo ära."

"Helistasin veel viie paiku sinulaen.ee telefonile ja küsisin, kas on muutusi, kuid siis öeldi, et veel ei ole ja öeldi, et ehk homme või ülehomme. See pani mind siiski muretsema, kas tõesti on ikka selliseid tehnilisi rikkeid või vigu?"

Kuna paljudel lehekülgedel on sinuraha.ee reklaamid endiselt üleval, jäi ta lootma, et äkki raha ikka tuleb. "Hetkel ei teagi, mida mõelda või kuidas olla? Kahtlus on sees suur ja hirm on nahas, aga ei taha ka asjata avaldust kirjutama hakkata."