Estiko meeskonna esindaja Kristo Seli sõnul rääkis Winston talle pärast mängu, et vastasmeeskonna mängija oli teda pidevalt mängu jooksul pommitanud sõnaga "nigger", millega tähistatakse inglise keeles mustanahalist inimest äärmiselt negatiivse ja solvava varjundiga. Eemaldatud mängija rääkis esindajale, et ta pidi lõpuks midagi ette võtma ning seepärast keesidki tunded üle.

Samuti on Seli teada BC Athena meeskonnal olnud ka eelnevalt intsident, kus mängijat süüdistati rassistlike märkuste tegemises.

BC Athena meeskonna esindaja Arvo Sirgi sõnul tema mingisugust rassistlikku kommentaari platsilt ei kuulnud. "Sõna "neeger" käib vahel ikka läbi, aga seda ütlevad kõik ja kõigi kohta, olenemata nahavärvist. Pealegi see sõna tähistab ju Eesti ühiskonnas mustanahalist ja muud sõna põhimõtteliselt meil ei olegi. Seega peab ju leppima ühiskonnas olevate normidega, kui tahad selles ühiskonnas olla," ütles Sirk, kes ei täheldanud, et mõni mängija oleks inglisekeelseid rassismivarjundiga sõnu kasutanud.

Sirk lükkas ka ümber väited, nagu oleks BC Athenal enne eilset sarnaseid juhtumeid olnud.

Seda, et keegi oleks platsil rassistlikke märkusi teinud, ei märganud ka mängu peakohtunik Harri Nuka. Nuka sõnul lähtus tema hetkeolukorrast ning kuna Derek Winston tõukas vastasmeeskonna mängijat, pidi ta mehe eemaldama.

Kristo Seli sõnul ei ole hetkel kavas anda asjale ametlikku käiku ega teha pöördumist korvpalliliigale asja uurimiseks. Samuti ei ole ka Tartu korvpalliliigade korraldaja Mati Proosi sõnul ükski meeskond intsidenti puudutavat avaldust teinud.