Seoses hiljuti alanud ehitustöödega eemaldati eile õhtul altarikuju postament, mis oli seest õõnes ja tühi. Kiri leiti pudelist, mis oli asetatud postamendi sisse, teatas Delfile SA Tartu Pauluse Kirik juhataja Elo Süld.

Arnold Habicht, kes oli Tartu Pauluse koguduse õpetaja aastatel 1910-1933, kõneleb kirjas kiriku ehitamisest ja nimetab koguduse toonaseid kiriku teenistujaid ning eestseisuse ja nõukogu liikmeid.

Õpetaja tõdeb, et kiriku ehitamine polnud kerge ning Tartu Pauluse kirik on sõjamurede laps, mille tekkimist ja kasvamist on jumal imelisel viisil hoidnud ja õnnistanud.

Arvatavasti asetati kiri postamendi sisse 1922. aastal ehk ajal, mil altarikuju paigaldamise jaoks ettevalmistustöid tehti. Altarikuju skulptuuriansambli "Halastaja Õnnistegija koos Maarja Magdalena ja Jeeriku pimedaga" valmistas tuntud skulptor Amandus Adamson Itaalias ning altarikuju pühitseti sisse 1923. aastal.

21. detsembril 1911 käis arhitekt Eliel Saarinen Tartus ja vaatas koha üle. 1914. aastal algas I maailmasõda. 31. mail 1915 pandi kirikule nurgakivi. 1. oktoobril 1917. aastal pühitses praost Greinert kiriku sisse. Üle poole ehituse maksumusest oli võetud võlgu.