Sündmused said alguse täna öösel kella 1.30 paiku, kui kaks noorukit tungisid Tartus jalakäijate sillal kallale kahele alkoholi tarvitanud noorele, kes parasjagu silda mööda Annelinna suunas liikusid. Juhuslikke möödujaid rünnanud noorukid lõid sillal liikunud 18-aastast noormeest ning temaga koos olnud sama vana neidu ning võtsid neilt ära tagi, mobiiltelefoni, rahakoti ja võtmekimbu. Peale konflikti jooksid noorukid linna poole.

Tartu politsei välijuht Tarmo Närap rääkis, et noormehe taskus olnud telefoni noortel kurikaeltel kätte saada ei õnnestunud ning kannatanud said omale kiirelt abi kutsuda. „Loetud minutitega kannatanuteni jõudnud politseipatrull võttis abivajajad politseisõidukisse ning ühiselt asuti röövlite leidmiseks ümberkaudseid tänavaid läbi sõitma,“ vahendas ta.

„Paralleelselt häirekeskusele laekunud teatega asus politsei korrapidaja kohe läbi vaatama ka linna turvakaamera salvestusi ning selgitas videoseire vahendusel kiirelt välja kurjategijate liikumissuuna ja vahendas selle teadmise teistelegi piirkonnas olnud politseipatrullidele,“ kirjeldas välijuht. Ta lisas, et politsei korrapidajalt saadud info põhjal oli teada, et noored kurjategijad liikusid vahetult peale konflikti Tartu hotelli tagant Turu tänava tankla juurde ja sealt juba Tasku keskuse poole.

Välijuht rääkis, et sellesama keskuse juurde jõudsid korrapidajalt saadud suuniseid mööda korraga kaks politseipatrulli, kes kirjeldatud noorukeid silmasid ning nad kinni pidasid. Kuriteos kahtlustatavate noorukite juurest leiti kontrollimisel ka kannatanutele kuulunud isiklikud esemed, mis ühes kahtlustatavatega politseimajja viidi.

„Kuigi linna turvakaamerate abil õnnestus noored kurjategijad vahetult peale kuritööd tabada ning seeläbi linlaste turvalisus taastada, selgitame alustatud kriminaalmenetluses, mis täpsemalt sillal kohtunud noorte inimeste vahel juhtus ning mis sedavõrd karmi konflikti tingis,“ kinnitas välijuht.