Lõuna Ringkonnaprokuratuur süüdistab Suvorovit korduvas altkäemaksu võtmises, ühel juhul ka altkäemaksu küsimises ning kelmuse katses ametiisiku poolt. Samas kriminaalasjas esitati süüdistus altkäemaksu andmises 37-aastasele Kaido Sirgele ja 67-aastasele Ivan Zayatsile.

Süüdistuse kohaselt lubas Suvorov aidata ja ka aitas aastatel 2015–2017 oma tuttavatel saada Tartu linnalt nende spordiklubidele erinevaid toetusi. Vastutasuks oma ametiseisundi kasutamise eest otsustusprotsesside suunamisel ja mõjutamisel sai Suvorov altkäemaksu nii sularahas kui ka varalist väärtust omavate esemete näol kokku üle 600 euro.

Lisaks süüdistab prokuratuur Suvorovit läinud aastal kolmandale isikule altkäemaksu küsimises, mis seisnes selles, et Suvorov küsis Zayatsilt 960 eurot altkäemaksu, seades sellest sõltuvusse viimasega seotud mittetulundusühingule 2000 euro suuruse tegevustoetuse saamise Tartu linnalt. Nimetatud tegevustoetusest 960 eurot pidi altkäemaksu andja kandma Suvoroviga seotud tuttavale, kes abistas Suvorovit kohaliku omavalitsuse volikogude valimisüritustel Tartu linnas.

Enda tuttaval Kaido Sirgel aitas Suvorov spordiklubile Tartu Titans saada linnalt 3000 euro suurust tegevustoetust. Vastutasuks sai Suvorov Sirgelt 250 eurot sularaha.

Veel süüdistab prokuratuur Suvorovit selles, et ta püüdis Tartu linnavalitsuse eluasemekomisjoni liikmena 2016. aasta lõpus praeguseks 78-aastaselt naiselt petta välja 5000 eurot, lubades tagada kannatanule Tartu linnale kuuluva korteri võõrandamise. Kuna kannatanu Suvorovi ideega kaasa ei läinud, jäi kuritegu katse staadiumisse.

Sel nädalal on istungid planeeritud lisaks tänasele ka homsele, samuti detsembrisse ja uue aasta alguses jaanuari kuni veebruari alguseni. Kuidas asja arutamine täpselt kulgeb, selgub istungite käigus.