Peamiselt idaringtee ehituse ning saastekvoodi müügist laekuva rahaga haridusasutuste remontimise plaanide tõttu kasvab linnaeelarve maht võrreldes tänavuse täpsustatud eelarvega 12,2 protsenti. Nimetatud sihtotstarbelisi toetusi arvestamata väheneb eelarve maht 3,7 protsenti, teatas linnavolikogu.

Tartu põhitegevuse tuludeks (maksud, kaupade ja teenuste müük, jooksvateks kuludeks saadavad toetused, muud tegevustulud) on järgmisel aastal planeeritud 90,3 miljonit eurot. Linna peamine tuluallikas on 47,6 miljoni euroga üksikisiku tulumaks, mille prognoositav laekumine kasvab 2011. aasta eelarvega võrreldes 3,1 protsenti.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 85,7 miljonit eurot, mis on käesoleva aastaga võrreldes 2,5 protsenti enam. Põhitegevuse kuludest läheb haridusele üle poole ehk 47,2 miljonit eurot. Lasteaedade personalikulud kasvavad 3,5 protsenti, juurde luuakse ligi 200 uut lasteaiakohta.

Investeerimistegevuse tulud (toetused põhivara soetuseks, põhivara müük, finantstulud) on 23,6 miljonit eurot. Investeerimiskulud kasvavad 2011. aastaga võrreldes 109 protsenti - kokku 32,3 miljonit eurot, millest omakorda 15,2 miljonit eurot on planeeritud majanduse valdkonna suurinvesteeringuks, Tartu idapoolse ringtee projekteerimiseks ja ehituseks. Majanduse teised suuremad investeeringud on veel Emajõe kaldakindlustuse rekonstrueerimine (0,8 miljonit eurot) ja Tartu ühistransporti toetavate süsteemide kaasajastamine (1,3 miljonit eurot).

Hariduse valdkond saab saastekvoodi müügist koolide ja lasteaedade remondiks 4,7 miljonit eurot, millele linn lisab omalt poolt veel 0,9 miljonit. Hariduse suur investeeringuprojekt on tuleval aastal ka Tartu kutsehariduskeskuse autoeriala õppetöökoja rajamine ligi 2 miljoni euroga.

Finantseerimistegevuse tuludeks on kavandatud 8,4 miljonit eurot, millest 6,1 miljonit on ette nähtud varasematel aastatel investeeringuteks võetud kohustuste refinantseerimiseks ning 2,3 miljonit eurot plaanib linn võtta täiendavat laenu idaringtee ehituse omafinantseeringuks.

Tartu tänavune eelarve oli kinnitamisel 106 miljonit eurot, mais võttis volikogu vastu 1,3 miljonilise ning oktoobris ligi miljonilise positiivse lisaeelarve.

2012. aasta eelarve kinnitamist toetas 32 volikogu liiget, vastuhääli ei olnud.