"Ma peatuks mõnel momendil, mis mind jäävad ikkagi häirima. Eelkõige see, et preambulis on kirjas, et selles riigis, kes kvalifitseerub laenu või toetuse saajaks, peab olema juhtunud midagi erakorralist," rääkis Leinatamm.

"Ma saan aru, et Kreeka riigi puhul on tegemist erakorralise tagajärjega. Need sündmused, mis on selleks juhtunud, ei ole olnud sugugi erakorralised, see on olnud lihtsalt inimlik nõrkus."

"Kas me ei saada selle preambula heakskiiduga sõnumit ka teistele riikidele, et tehke nii, et see resultaat oleks teil selline erakorraline, siis te saate raha? Tehke selleks ükskõik, mida soovite, ükskõik kui pikalt, me ei tule teid takistama, ega ei tule teid segama. Kui te olete ka varem valetanud, siis me pigistame silmad kinni. Minu arvates sellest möödavaatamine saadab väga-väga vale sõnumi Euroopa nendele riikidele, kes võib-olla sellise malli järgi soovivad käituda," hoiatas Leinatamm.

"Teiseks, lähtudes eelmisest jutust, on minul ja meil kõigil väga raske selgitada bruto 500-600 eurot saavale eestimaalasele, et miks me peame toetama 2500-2600 eurot saavaid Euroopa Liidu liimesriigi kodanikke? Miks me peame seda tegema, mina ei ole suutnud seda ühelegi oma teise tegevusala kolleegile vastata ja ilmselt ei leia argumenteeritud vastust ka siit saalist ega siit kõnepuldist."

"Eestlane ei ole küüned enda poole inimene. Kui me mõtleme jõulutunneli peale, kui me mõtleme lastehaiglate peale ja ka täna saime uudise, et sotsiaalministeerium andis poole raha juurde, pool raha on rahvas ise kogunud, et Hiiumaa saaks endale tomograafi. Eestlane aitab teist inimest hea meelega, kui seal on tõesti juhtunud temast sõltumatult, aga eestlane ei anna kindlasti naabrile oma garantiid, ei anna talle abi, et ta saaks oma Lexuse liisingut edasi maksta."

"Kui kõik Euroopa Liidu euroala riigid oleksid täitnud oma allkirjastatud kohustust jääda kolme protsendi defitsiidi juurde ja mitte laenata üle kokkulepitud summa, siis me ei peaks moodustama Euroopas EFSFi ega ESMi ega teisi selliseid imelikke loomi, kes juhivad meid, teab kuhu."

"Ja lõpetuseks olen ma Tõnis Lukas, sinuga väga nõus, et me läheneme pikkade sammudega sinna suunas, milleks meil volitust Eesti rahvalt ei ole," lõpetas Leinatamm.