ERR raadiouudised küsisid Tarandilt, kas Eesti paistab viimaste skandaalide valguses väljaspoolt vaadates kui väike korrumpeerunud EL liikmesriik? "Jah, aga õnneks suurkorrumpeerunud Euroopa ääreriik Hispaania on selle juba läbi elanud, ja seal on tulemused väga head, et juhtivaid peasekretäre võib juba näha vaid läbi vanglatrellide, meil alles Toobal, eksole, siin midagi veel vaidleb. Ei ole kõige hullem, aga piinlik ja mage," nentis Tarand.

"Ma olen 15 aastat püüdnud selgitada, et parteide rahastamise süsteem ja toiduahelate süsteem sisaldab niisugusel määral korruptsiooni, et ilma neid süsteeme radikaalselt muutmata me sellest haigusest lahti ei saa," märkis saadik.

"Reformierakond ja Keskerakond on ju põhimõtteliselt ühe tagumiku kaks kannikat, nemad on siia toonud need korruptiivsed süsteemid - ettevõtlusele katuse panemise, oma keskpäraste ja veel imelikumate inimeste edutamise avalikesse ametitesse, jne. Selles mõttes see ei ole Tallinna-spetsiifiline probleem, Tallinn on lihtsalt paraku Eesti ainuke linn," sõnas Tarand viidates Autorollo ja Tallinna sadama skandaalile.