"Erakonna esimees reeglina väljendab mõtteid, millel on erakonna liikmete toetus. Ka on asjakohane reageerida Siim Kallase provokatiivsele intervjuule. Tegelikult on Reinsalu vajutanud olulisele klahvile demokraatia heliredelis - kodanikud tahavad, et neil oleks oma esindajate valimisel ka sellest aimu, mis hakkab juhtuma riigipea valimistel," leidis Tarand.

Samuti pole idees olla IRLi presidendikandidaat Tarandi jaoks midagi uut ega rabavat. "Olen elanud piisavalt kaua, et igasugu jutte kuulda ja rääkida. Näiteks 2002. astal palusid toonased sotsiaaldemokraadid mul nende kandidaadina Tallinna meeriks ette astuda. 2011. aastal palusid keskerakonna riigikogu fraktsiooni inimesed mul presidendiks kandideerida. Selle pika-ajalise protsessiga on nüüdseks liitumas Isamaa ja Res Publica Liit. Siim Kallase arvutuse kohaselt ongi presidendi valimiseks vaja kolme erakonna kokkulepet. Mul oleks veel neljaski pakkuda: Vabaerakond vaevalt endist eurovolinikku toetab."

Niisiis pole Tarand pakkumisest üllatunud ning pigem on nõus kandideerima. "See tuleb vägagi kône alla, sest demokraatlik valimisvõitlus on alati eelistatavam kui tagatoa sobingud. Ja ma vaatasin, et ma ei pea kandidaadiks olles silbigi vôrra muutma oma 2011. aasta valimisteese," viitas ta, et on presidendivalimistest viimasel ajal tõesti mõelnud.