„Lotila on kui vaktsiin, kui pirkee,“ rääkis Tarand Delfile. „Kaitsepookimist tuleb ikka teha ja on hea, et haigusele osundab mõni sugulusrahva esindaja,“ selgitas ta ja lisas, et kriitikata tekibki inimestel mulje, et me olemegi kõik nii tublid.

„Kriitika aitab organismil haigusega võidelda,“ selgitas Tarand ning nõustus Lotila väitega, et Eesti poliitikutel puudub moraal. „Kõik need Reformierakonna päkapikud – Pevkur, Rõivas, Pentus ja Keskerakonna omad Sõtnik, Parbus, Panov - mis moraalist me siin räägime,“ küsis Tarand, kes oli enda sõnul panovipäeva ennetades Tallinnast ära sõitnud.

Kindlasti ei ole Eesti poliitikute hulgas ainult moraalivaeseid, vaid on ka silmapaistvaid erandeid, nagu näiteks Olari Taal, Andres Tarand, Ene Ergma ja Jürgen Ligi, loetles Tarand.

Kindlasti ei nõustu Tarand aga Lotila väitega, nagu peaksid eestlased Eestist lahkuma. „Vastupidi, eestlased peaksid just Eestis elama, sest siin on kõige kõrgem elukvaliteet just eestlastele,“ arvas Tarand.

Sami Lotila kirjutas tänases Õhtulehes, et poliitikutest pole Eesti moraali päästjaid, vaid pigem on asi vastupidi. "Kodumaal väärikalt käituv Eesti poliitik on sama haruldane nähtus kui oma aedikut koristav põrsas," arvas Lotila.