“See on erakordne arrogants, mida Eesti erakonnad harrastavad. Ja tinglikult — nii palju kui Keskerakonna juttu võib üldse uskuda — nad justkui räägivad, et laenama peabki tuleviku arvelt, aga teised räägivad meile, et elu on tulude-kulude tasakaal,” ütleb Tarand intervjuus Eesti Päevalehele.

“Minule jääb täiesti arusaamatuks, kuidas nad suudavad nii majandada, et ainult loodavad olla järgmised neli aastat veel riigikassa juures ja võtta sealt lihtsalt oma mõttetuteks kulutusteks raha. Loomulikult on huvigrupp, kes sooviks selle süsteemi edasi kestmist, väga tugev. Niisama riigikogu seal muudatusi ei tee, selleks peab olema ikkagi väga hästi orkestreeritud suur surve ühiskonna poolt.”

Küsimusele, kes võidab ja kes kaotab kevadised riigikogu valimised, vastab Tarand: “Niipalju kui ma olen vaadanud, on parteiliidrite suust kõlanud arve kokku liites riigikogu mitte 101-kohaline, vaid vähemalt 150-kohaline, sest kõik võtavad nii hirmus palju kohti, isegi Juhan Aare toob 20 meest,” ütleb Tarand.

“Tahaksin, et võidaks demokraatlikum ja võib-olla rohkem põhjendatud poliitiliste seisukohtade esindaja, keegi, kes esitab poliitilise programmi ja ei lollita inimesi teadetega, et kui sa annad minu poolt hääle, siis hakkab sinu rahakotis olema 25 000 eurot, või koos meiega moodustad sa viie rikkama inimese klubi.”