Kirja kohaselt võib Kallas Eestis uut valitsust moodustades rikkuda kahte reeglit. Esimese kohaselt ei tohi küsida üheltki valitsuselt või muult organisatsioonilt juhiseid. Teise kohaselt tuleb valimiskampaanias osalemiseks lahkuda ametist või peatada ajutiselt oma volitused, kirjutas EUobserver.

Barroso kõneisiku sõnul on Kallas teavitanud Barrosot oma tegevusest Eestis valitsuse moodustamisel, aga ei ole veel palunud oma volitused peatada. Kõneisiku sõnul eeldatakse Kallase lahkumist vaid siis, kui ta nimetatakse peaministriks.

Tarandi hinnangul on taoline Euroopa Komisjoni liikmete eetikakoodeksi tõlgendus "liiga paindlik". "On selge, et ta jätab Euroopa Komisjoni voliniku töö igaks juhuks alles, kuna pole kindel, et riigikogu hääletab tema poolt. Kuid see oleks naeruväärne, kui ta jätkaks volinikuna peale riigikogus maha hääletamist," lausus Tarand väljaandele.

Tarandi sõnul eksitas Kallas Eesti avalikkust, kui lausus, et senine peaminister Andrus Ansip asendab teda automaatselt Euroopa Komisjoni voliniku kohal. Kallas jättis tema sõnul märkimata, et Ansipi kandidatuur vajaks Euroopa Parlamendi heakskiitu.

Tarand selgitas natuke hiljem Delfile, et kirjale andsid allkirja kaheksa saadikut kahest Euroopa Parlamendi fraktsioonist.