Tarand kirjutas oma Facebooki kontol, et loeb lõbustatult Anvar Samosti, Ahto Lobjakase ja Tiit Sinisaare (keda ta nimetab ka sulgudes endiseks NLKP liikmeks) arvamusi, et Kaljurand teeb debati naeruvääristamisega vea.

Tarand jätkab (kirjapilt muutmata): "No on ikka oinakari:) Põhiseadust lugesite, poisid? Mis seal kirjas on? Miski kohustus esimese tedrekukekese kõrihääle peale kohale lennata ja "debatti" pidada? No vaat ei ole!!!"

Eurosaadik küsib veel lisaks irooniliselt, et kas Kaljuranna heietuste ajal peaks pakutama napsu ning pärast teda pasunate saatel tervitama?

"NLKP liikmed ei peaks eriti paanitsema - küll nende jaoks "Rahva Hääle" kaudu teada antakse nn ideoloogia," lisab Tarand lõpetuseks.

Tarand on seni avalikult näidanud võimalikest presidendikandidaatidest kõige suuremat poolehoidu justnimelt Marina Kaljuranna vastu.

Näiteks ütles ta aprilli alguses LP-le antud intervjuus, et Kaljurand on "pika puuga" parem kui Kallas.

"Kui me tahame olla arenev, dünaamiline, tulevikku vaatav põhjamaine demokraatlik riik, siis igal juhul on pooleldi vene juurtega täielikult eestimeelne kodanik, professionaalne diplomaat ja praegune hea välisminister ning naisterahvas me maskuliinsevõitu maailmas hea valik. Tal on keeled suus ja ta on arenemisvõimeline. Kõik on olemas. Kallas on praegu rohkem sellises seisus nagu Fidel Castro – tervis on Siimul õnneks parem –, ta on nii minevikumees, kui saab üldse olla," rääkis Tarand siis.

Samuti jäid Tarand ja Kaljurand mõni aeg tagasi ühes kohvikus kohtudes kaamerasilma ette.