"Parteilased ei peaks nüüd nagu kaevu põhjast kitkuma näppudega kruusa," kommenteeris Tarand ERRi raadiouudistele antud intervjuus riigikogu vanematekogu tänast otsust esitada presidendikandidaadiks Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas Kersti Kaljulaid.

"Kui Eestil on vaja presidenti, siis nad saavad võtta raskekaallaste hulgast, ja see ei õnnestunud, me nägime. Selles on seadusevigu, selles on muid vigu, aga see ei õnnestunud," nentis Tarand.

"Arvata, et võtame mistahes riigiametist mingi tubli ametniku, ükskõik kui tubli, ja nimetame ta lihtsalt presidendiks, sest me muudmoodi ei suuda, on täiesti vale lähenemine," arvas europarlamendi saadik. "Praegu on parteilastel veel avatud võimalus näidata riigimehelikkust ja riigitarkust ja panna natuke suurema kaliibriga tegelane kandidaadiks," sõnas Tarand.

Küsimusele, kas see suurema kaliibri tegelane võiks olla Jüri Luik, jäi Tarand vastuse võlgu. "Jüri Luige kaliiber kahtlemata on suurem, aga ma ei oska tema eest kosta. Lõpuks - üks asi on esitamine, teine asi on inimese enda nõusolek," lisas ta.

Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand kandideeris ise Eesti presidendiks 2011. aastal Toomas Hendrik Ilvese vastaskandidaadina. Tarandi esitas presidendikandidaadiks Keskerakonna riigikogu fraktsioon.