Tarand nentis, et president Toomas Hendrik Ilves ei ole talle andestanud seda, et 2011. aastal kandideeris Tarand Keskerakonna kandidaadina Ilvese vastu. Oma tollast otsust Tarand aga ei kahetsenud.

Tarand ütles, et enne presidendivalimisi kavatseb ta peamiselt tegeleda Euroopa Parlamendi liikme tööga, aga kavatseb hoolega jälgida ka seda, mis toimub Eesti poliitikas. Mis puudutas aga presidendikandidaadiks olemist, siis kordas ta oma varasemat seisukohta, et Eesti seadused ei võimalda tal end presidendikandidaadiks nimetada.

Talt küsiti selle kohta, miks toetas ta varem Marina Kaljuranna kandidatuuri. Ta vastas, et Kaljuranda toetas ta siis, kui presidendikandidaate oli vaid kaks, Kaljurand ja Siim Kallas.

Oma toetust Kaljurannale põhjendas ta sellega, et on alati toetanud naiste suuremat osalust poliitikas. Siim Kallasele heitis ta ette seda, et Kallase kõik ideed on minevikus kinni.

Põgusalt kommenteeris ta ka presidendikandidaat Urmas Paeti tegemisi eurosaadikuna Brüsselis. Paet on hea huumorisoonega tore mees, aga Brüsselis on ta õnnetu, sest tahaks olla välisasjade komisjonis, kuhu ta aga ei saa. Rahanduskomisjonis talle ei meeldi ja hääletustel ta ei käi, mis pahandab ta fraktsioonikaaslasi, sest iga hääl on loetud.