Kunsti- ja dokumentaalfilm juhuslikust püstolikuulist haavata saanud toona 16-aastasest 10. klassi tüdrukust Veronikast kannab nime "Ingel, kes annab elu", kirjutab Vene Delfi.

Filmi autor on Oleg Besedin rääkis filmi esitlusel, et vaid kuu aega enne tragöödiat avaldas Veronika oma isale, et kui temaga peaks kunagi midagi juhtuma, siis annaks ta oma elundid abivajajatele.

Veronikast sai elundidoonor neljale inimesele - kaks meest sai neeru, kaks väikest last silma sarvkesta ja läätse silma. Kuigi Veronika ema tahaks väga näha neid inimesi, siis seaduse järgi on see võimatu.

Kohus mõistis Veronika Dari mõrvas süüdi Dmitri Štšerbakovi, kes üritas tappa Riigi Kinnisvara AS-i toonast juhi Tiit Ottist.

Dmitri Štšerbakov tulistas 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist kõrvalmajast väljunud Ottise suunas neli lasku, mis sihtmärki ei tabanud.

Samas tabas üks lask aga Kreuzwaldi tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud Darit oimukohta, kes sai raskelt vigastada ja suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haiglas.