Saksamaalt Vilseckist saabunud tehnika liigub edasi 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakusse, kus alates 12. jaanuarist paikneb Ameerika 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni mehhaniseeritud jalaväekompanii, teatas kaitseväe peastaap.

"Uue allüksuse saabumine meile suuri muutusi ei too, sest uued tulijad võtavad üle juba kasutuses oleva konteinerlinnaku ning jätkavad väljaõppe-alast koostööd meie kaitseväelastega," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.

Kalmuse sõnul viibib uus rotatsioon Eestis kuni kolm kuud ning on üheks oma eesmärgiks seadnud taktikalised harjutused talvistes tingimustes. "Et 1. jalaväebrigaadis toimub lisaks Scoutspataljoni talvisele väljaõppele ka ajateenijate üksuseõpe, suudame liitlastele pakkuda ohtralt erinevaid väljaõppe-alaseid koostöövõimalusi," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem.

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis alaliselt paikneb Saksamaal Vilseckis. 

2. ratsaväerügement on moodustatud 1836. aastal ning on lisaks Afganistani ja Iraagi operatsioonidele osalenud ka Esimeses ja Teises maailmasõjas ning Ameerika Ühendriikide kodusõjas.