Ootuspäraselt ei teinud see väljaütlemine rõõmu keskerakondlastele, peaminister Jüri Ratase büroo juht Tanel Kiik vastas sellele omapoolse tiraadiga. Delfi avaldab tema postituse täismahus.

„2018. aastal peaks kõik Riigikogu valimisteks valmistuvad erakonnad välja tooma oma ettepanekuid Eesti elanike heaolu tõstmiseks. Kindlasti vajavad suuremat tuge eakad, kellest väga suur osa elab kahjuks allpool suhtelist vaesuspiiri. Selle asemel võrdleb EKRE esindaja väärikas eas inimesi lammastega. Eakate murede naeruvääristamise ja pensionitõusu arutelu tõrjumise asemel võiks iga erakond esitada oma ettepanekud, kuidas pensionäride heaolu parandada. Pelgalt tõrvikukuma ju leiba lauale ei too.

Täna selgitas peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas, et meie eesmärk on tõsta 2020. aastal keskmist vanaduspensioni kokku 100 euro võrra. Lisaks iga-aastasele indekseerimisele vajame selleks erakorralist tõusu, sest keskmine pension pole muidu enam ostujõuline. Konkreetsed katteallikad töötame välja Keskerakonna Riigikogu valimiste platvormi töörühmas ning avaldame hiljemalt aasta lõpuks ehk igal juhul enne valimisi.

Keskerakonna eestvedamisel on pensione erakorraliselt tõstetud varemgi. Kõige suurem pensionitõus toimus Eestis aastatel 2005-2007 toonase sotsiaalminister Jaak Aabi tugeva töö tulemusena. Ka siis oli erakorralisel pensionitõusul palju vastaseid ja erinevaid arvamusi, aga täna ei vaidlusta neid otsuseid ilmselt enam ükski erakond.“