Kolmepäevase jõukatsumise pikkus on linnulennult 75 kilomeetrit, kuid tõenäoliselt osutub läbitud distants paljudel pikemaks, sest rajal tegutseb ka vastutegevus, mis ei luba võistlejatel liikuda mööda teid, vaid sunnib neid otsima alternatiivseid marsruute.

„Võistkonnad, kes ei suuda või ei soovi tervet trassi läbida, saavad oma kulgemist läbi postkastide ja kontrollpunktide korrigeerida,“ märkis võistluse peakorraldaja Martin Andreller.

Peamised ülesanded kontrollpunktides on seotud ellujäämistarkustega, kuid on ka üllatusi ajaloo valdkonnast. Kindlasti on trassil takistusrada, täpsust ja teravat silma nõudvaid ülesandeid ja palju muud huvitavat.

„Lihtne ei saa kindlasti olema,“ lubab ka Andreller, kelle eestvedamisel korraldatud mullune Põrgupõhja retk osutus võistluse pea paarikümne aasta pikkuses ajaloos osalejatele nii vaimselt kui füüsiliselt üheks raskemaks.

Kokku osaleb võistlusel kakskümmend võistkonda põhiliselt kaitseliidust ja kaitseväest, aga ka mujalt. Lisaks on kohal väliskülalised Rootsist ning rajale läheb ka kaks naiste võistkonda Naiskodukaitse Rapla ringkonnast.

Tänavune Põrgupõhja retk algab 7. juulil kell 7 Kivi-Vigala Põhikooli juurest ja lõpeb 9. juulil orienteeruvalt kell 16. Kassivõllimäel Eidaperes. Võistlejaid saab rajal tegutsemas näha avatud kontrollpunktides Sillaotsa talumuuseumis reede hommikul ning Järvakandis laupäeva lõunal.

Põrgupõhja Retk on oma nime saanud metsavendade vastupanuorganisatsiooni Relvastatud Võitluse Liidu Vigala vallas asunud staabipunkri järgi. Võistluse peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad Kaitseliidu Rapla ja Pärnumaa malevad.