Põrgupõhja Retk eristub tänaseks juba ajalooks saanud Erna võistlusest sellega, et eelvalikut meeskondade osas ei toimu ja rajale pääsevad kõik,
ütles retke pressiesindaja Anti Poolamets.

Oma näitusega olid väljas tuntud ellujäämisoskuste instruktorid Harry Sepp Rootsist ja Erki Vaikre MTÜ-st Estlander. Ka retke ülesehitus ja kontrollpunktides lahendatavad ülesanded panid rõhu ellujäämisoskustele.

Retke seltskondlikus osas peeti rahvapidu, millel ajalooklubi Frontline ja Läti külalised lavastasid metsavendade lahingu Punaarmeega.

Põrgupõhja Retke trass oli seekord 80 kilomeetri pikkune. Rapla- ja Pärnumaal toimuv sõjalis-sportlik üritus on mõeldud metsavendade võitluse mälestamiseks.

Metsavendade mälestuseks hauatähis

Sel aastal avati retke raames Mihkli kalmistul metsavend Mihkel Havi ja tema võitluskaaslaste mälestuseks hauatähis.

23. juunil 1949. aastal ründas Julgeoleku ministeeriumi Läänemaa osakonna operatiivgrupp Pärnumaal praeguse Koonga valla territooriumil Tarva lähedal 8 km kaugusel endisest Rootsi raudteejaamast soos metsavendade laagrit.

Tekkinud tulevahetuse käigus hukkus kuus metsavenda - Mihkel Havi, Jaan Kangur, Artur Lõhmus, Arnold Paltson, Anton Sooaru ja Jaan Vaher. Tookord jättis julgeolek tapetud küll punkriasemele, kuid 2001. aastal maeti langenud metsavendade säilmed ümber Mihkli kalmistule.