Tänavu on nädala põhiteemaks kutsuda avalikkust toetama rinnaga toitvaid emasid, et kasvatada tervemat rahvastikku.

“ Ettevõtmise mõte on suunata rinnaga toitmist toetama ema-lapse pereliikmeid, sõpruskonda, meditsiinitöötajaid ja laiemat avalikkust. Teadlikkuse tõstmine imetamise eelistest lapse ja naise tervisele loob positiivse hoiaku rinnapiimaga toitmiseks“ sõnas Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakonna imetamise nõustamise juht Ada Vahtrik.

Uuringud näitavad, et kui last hakatakse imetama elu esimese poole tunni jooksul, toidetakse last ainult rinnaga esimesed kuus kuud ning jätkatakse imetamist teise eluaastani, on ta oluliselt tervem ka täiskasvanueas.

„Imetamine on loomulik protsess, mis võib vajada järjepidevat toetamist, eriti alguses. Meie sünnitusmajas on imetamise toetamiseks hulgaliselt praktilisi kogemusi ja teadmisi, kuid imetamise edukaks jätkamiseks on väga vaja kogu ühiskonnas tugevdada toetavat suhtumist “ sõnas Ada Vahtrik.

Imetamise nõustamise patsient, 3-kuuse lapse ema modell Heti Tulve: „Alati tasub abi küsida ja koos imetamisnõustajaga saab leida sobiva lahenduse. Oluline on mitte alla anda, sest imetamine on hästi armas ja lapsega lähendav tegevus. Iga pingutus on oma lapse nimel seda väärt“.

Seoses 1.–7. augustini toimuva rahvusvahelise rinnapiimaga toitmise nädalaga on Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku perekoolis augustikuus imetamise loengud tasuta.

Emadusnõuandla fuajees võib vaadata terve nädala vältel kahte non-stop imetamise teemalist filmi. Rahvusvahelist rinnapiimaga toitmise nädalat tähistab beebisõbralik Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinik tänavu juba teist korda, et juhtida tähelepanu imetamise olulisele rollile meie kõikide parema tervise nimel.